Pakepraat.raad

Roel Oostra

Pakepraat.Sybo

Pakepraat.wethouders

PAKEPRAAT.douwstra

Hommo Hof

MANNEN ZING MEE

Loch Ness

Pakepraat.raad

Nee, ik heb me er nooit op laten voorstaan en dat eigenlijk niemand het weet heb ik best vrede mee, maar toch . . in een ver verleden is mij eens een eretitel toegekend :     “ Ereburger van Smallingerland “. Zelfs de raadsleden van onze gemeente zullen er van  opkijken, hoop ik., dat deze nederige hooggeplaatste medeburger hen een vraag gaat stellen. Want vorig jaar heb ik dezelfde vraag ook geventileerd maar daar heb ik geen resultaat van gezien. Maar ja, toen wisten ze van die gemeentelijke onderscheiding niets af  omdat hun voorgangers dat indertijd hebben geregeld.Nu weten ze het dus en misschien geeft dat de huidige raad net het duwtje in de rug dat nodig is..
Sinds 1962 wonen wij in de Gauke Boelensstraat, eerst met vijf kinderen, toen met 4, toen met 3, toen met 2 en toen de laatste de deur uit was hebben Zij-die-mijn-Zorgen-deelt en ik niet een moment gedacht om te verhuizen. Want het woont hier prachtig. Vlak bij de Lawei, vlak bij het centrum en ook nog op de ‘stille kant’  met een breed gazon tussen ons en de ‘drukke kant’. Over dat gazon, oftewel stuk gras, gaat het.  Want gras groeit.
Vroeger werd dat door de gemeente 4 of 5 keer per jaar gemaaid maar toen kwamen er bezuinigingen, eerst 1 keer minder, toen 2 keer minder, toen 3 keer minder en de laatste jaren 1 keer per seizoen..Dat betekent dat je meestal tegen een gazon met kniehoog raaigras aankijkt. In het vroege voorjaar wel veel crocussen, daarna een handvol narcissen , heel mooi. En dan komt het raaigras . . .

Wat zou het mooi zijn als de gemeente nu eens een paar flinke zakken bermbloemzaad liet uitstrooien over de gazons. De hele Gauke Boelensstraat zou er van opfleuren. En wat kost dat nu helemaal in verhouding tot de aanschafkosten van vier nieuwe partijloze wethouders ? Ik reken op jullie, raadsleden van Smallingerland  !

Roel Oostra

P.s. Het is dat ik dit Praatje klaar had liggen maar eigenlijk had ik eerst een appeltje met onze gemeenteraad moeten schillen. Bij leven en welzijn komt dat volgende keer.