PAKEPRAAT.appe

Roel Oostra

Pakepraat.Sybo

Pakepraat.wethouders

PAKEPRAAT.douwstra

Hommo Hof

MANNEN ZING MEE

Loch Ness

PAKEPRAAT.appe

Zit ik woensdagmiddag lekker op mijn kamertje te rommelen piept mijn mobieltje. Ha, een app op de Oostra-familie-groep. Van Carolien met mooie foto. Had mijn telefoontje nog maar net dicht geklapt opnieuw piepje. Weer Oostra groep, nu Bonnie en zo piepte het die middag maar door en kwam de tekst op mijn mobieltje :
Carolien (schoondochter Almere)
appt prachtige foto van hun kat die prinsheerlijk in een pot vol bloeiende bloemen ligt
en schrijft erbij : 
Zo heeft iedereen behoefte aan een eigen plek..
Bonnie (dochter Drachten)
Geestig ! Mijn katten liggen ook graag in mijn plantenbak + foto kat in bloeiende planten
                   Corrie (Zij-die-mijn-Zorgen-deelt)
Bij ons komt buurpoes steeds binnen. Onderzoekt alle hoeken. Soms schrik ik van haar als hij ergens onderuit schiet mar it is in leaf swart poeske.
Margriet (dochter Groningen)
Dat is beter dan de muis die wij gister in de kast op bezoek hadden. Nadat ik ontdekte dat er ‘iemand’ een gat in zak en brood had gegeten (overal kruimels) en de kast inspecteerde lag Lennon met zijn neus onder andere kast Toen ik bij hem ging kijken hoorden we iets bewegen en een tel later zagen we een (de) muis van onder de kast naar en onder de kamerdeur door rennen en is in de gang waarschijnlijk in de meterkast verdwenen en hopelijk naar zijn eigen huisje gegaan.
Corrie
Komt Frouk hier nu weer na met hun muizen ?
Frouk (dochter Gorredijk)
Ha ja Mem ! Je kent je pappenheimers
Margriet
Nee, we doen er nog een hondje achteraan ! + foto Lennon
Corrie
Bravo ! Miauw, pieppiep, woef !
Carolien
Wat was er met jullie muizen Frouk
Frouk
Ach Caro, we hebben een poos geleden wat last gehad van muizen maar die zijn we gelukkig de baas geworden. Maar nu zagen we een paar dagen geleden een stevig exemplaar ons tuinpad een paar keer oversteken. Dus Jacques een muizenval gekocht en die naast ons tuinhuisje neergezet. En je gelooft het niet maar nog geen vijf minuten later was het pets. Hebbes, zei Jacques. En ja, muis in de val, maar niet met dodelijke klap in nek maar met een poot onder  slagveer en springlevend. Wat moet je dan met zo’n arm beestje. Dood slaan ? Nee toch … Dus Jacques voorzichtig muizeman losmaken en die was in een mum van tijd in het gras verdwenen.
Margriet
Nou dat schiet dan ook mooi op
Welmoed (dochter Landenberg U.S.A.)
Good morning all. Toto helping me with work. + foto van bos haar naast haar laptop
Verdorie, daar zijn de squirrels weer bezig het vogelvoer op te vreten.
Wij hebben soms ook muis problemen, meestal in de perioden dat het kouder wordt
Frouk
Ha Welske ! Is het verder goed bij jullie en niet teveel onrust rond het virus in jullie hoek ? . . . . en toen liet ik de dames verder appen, heb mijn mobiel uitgezet  en ben aan dit Praatje begonnen. Mocht Frouk nu nachts op de zolder trip trip trip horen met een lichte bonk bonk bonk dan kan ik haar wel vertellen dat dat hun dikke muis is die met zijn poot in het gips met zijn dames aan de wandel is.

Roel Oostra
PS Om gjin fragen te krijen ús bern binne allegearre mei in treflike mar net Frysktalige partner thúskommen