DE NAAKTEN NAAKT

Roel Oostra

Hommo Hof

MANNEN ZING MEE

Loch Ness

DE NAAKTEN NAAKT

In Annen, tussen Zuidlaren en Gieten, is een prachtige camping De Groenlanden. Qua ligging, lay out, inrichting, is dit project ideaal als naturisten camping. Bloot in een overdaad aan prachtige natuur, wat wil je meer? Meer zien, en je hebt mensen die dat kunnen. Zo iemand kwam een avond langs, om te vertellen wat wij niet zien, om ons te wijzen op problemen die wij hebben maar waar wij ons niet van bewust zijn: Diana Zuidhof, helderziende, paragnoste.Voor de één vertrouwd, maar voor de ander een duik in een onbekende wereld. Maar animo was er wel.

Iedereen mocht iets persoonlijks meenemen, een sieraad, foto, wat al niet. Diana nam het in haar hand, keek ernaar en zag of voelde wat wij zien noch voelen. Nogal een openbaring voor sommigen, maar een loutering was het wel. De helderziende won het vertrouwen, voor zover dat er dat niet al was, wat zij zag, zag ze helder, en – geen geringe prestatie, – bracht ze het helder onder woorden. Humor, geen lol, in een ontspannen sfeer. Er werd veel gelachen. Een autoliefhebber heeft ook miniatuur auto’s, en werd gevraagd of hij ze zelf afstoft. Of iemand wel alcohol drinkt. Tja………., hum. Het kan gaan om karakter of om verschillen in karakters, maar daarmee werd behoedzaam omgesprongen. Iemand krijgt te horen dat ze te lief is. Kenmerken die wij alleen maar kunnen raden, om maar te zwijgen bij de vraag wie onvoldoende lief is, al gaf een tersluiks instemmende knik van een buur wel een indicatie soms. Deelnemers kregen te horen wat ze maar beter niet kunnen doen respectievelijk een aanbeveling iets wel te doen, doen wat je hart je ingeeft, al is men met cardiologie zover nog niet. Twijfels over doen of niet doen moeten worden overwonnen. Het vertrouwen dat het, na welke beslissing ook, wel goed zal komen, zag je groeien.

Het begon tot je door te dringen hoe verschillend de karakters waren die daar bijeen zaten, en hoe ontspannen Diana daarmee omging. Wat er niet allemaal onderhuids in ons leeft, of zelfs daar buiten, in de aura ofzo,- je kunt het niet eens vermoeden alleen maar naar raden. Er is geen scheidsmuur tussen ons en de wereld. Interacties in ons, buiten ons of buiten ons om. En dan is er iemand die de frequenties kent en kan volgen. Wij kijken alleen maar of de zwaluwen hoog of laag vliegen, om te zien wat voor weer het wordt.

De sfeer was goed, open en openhartig, een goed humeur, wij herkenden elkaar wel zo’n beetje aan wat we aan hadden. Energetisch beschikken we niet over geheime vermogens om ook daar iets over te zeggen. Diana begrijpt dat. Voor wie wil begrijpen wat dat begrijpen betekent is er de mogelijkheid een privé consult te boeken.

 

Hommo Hof

Posted in